Mysig höstig gryta med kyckling cider och kål. Från Mitt kök.4 portioner:
1 kyckling
½ tsk salt
2 krm malen vitpeppar
2 krm chiliflakes
2 gula lökar
½ l cider
½ l vatten
1 spetskål
2 dl vispgrädde
1 msk majsena
2 äpplen
smör
färsk rosmarin och dragon
1 dl valnötter
2 msk pumpakärnor
Dela kycklingen i bitar och krydda med salt och vitpeppar. Stek kycklingen i smör i en stor gryta, strö över chiliflakes.
Dela lökarna på mitten, stek dem i en stekpanna och lägg i grytan. Häll på cider och vatten. Sjud kycklingen cirka 20 minuter under lock.
Dela spetskålen i klyftor och lägg ner i grytan och sjud ett par minuter. Häll i grädden och koka upp, rör ut majsenan i lite kallt vatten och red.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor, stek och lägg i grytan. Lägg i färsk rosmarin och dragon, strö över valnötter och pumpakärnor. Smaka av med salt och peppar.
Servera med bulgur eller råris.