Fredriks Nasi Goreng

Både enkel och god nasi goreng från Fredriks Fika.

3,5 dl basmatiris
600 g kycklinglårfilé
150 g vitkål
150 g morötter
2 salladslökar
2 klyftor vitlök
3 dl gröna ärtor
0,5 tsk sambal oelek
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
3 dl gröna ärtor
salt och peppar

Sweet chili
färsk koriander
räskchips

Koka riset
Strimla kyckling och salladslök. Riv vitkål och morötter, samt finhacka vitlöken.
Stek kycklingen i olja, salta .
När kycklingen nästa är klar, tillsätt salladslök, vitkål, morötter, vitlök, gröna ärtor och sambal oelek. Pudra över curry och gurkmeja och låt steka. Blanda ner det kokta riset och vänd samman. Smaka av med salt och peppar.
Garnera  med lite färsk koriander och servera med sweet chili och kanske räkchips