Supergod chokladtårta med chokladmousse, hallonmousse, ganache och hallon som dekoration.
Från Söta saker
Tårtbotten:
3 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt.
Chokladmousse:
2 dl vispgrädde
1 äggula
100 g choklad
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa ner äggulan. Vispa grädden och rör försiktigt ner chokladsmeten. Låt stå i kylen och tjockna något.
Hallonmousse:
200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
ev. 50 gram cream cheese
2 dl grädde
Koka upp hallonen och mosa dem med en ballongvisp. Rör i gelésockret och sjud tills det löst sig (30 sekunder till en minut). Låt svalna och vispa under tiden grädden. Rör ner cream cheesen (cream cheesen kan uteslutas om man vill) i hallonblandningen och rör sedan ned allt i grädden. Låt stå i kylen ett tag innan användning.
Ganache:
2 dl grädde
200 gram mörk choklad
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och slå den genast över chokladen. Rör tills allt är blandat och använd ganachen med detsamma, innan den stelnar.
Bred ett lager hallonmousse och ett lager chokladmousse på tårtbottendelarna. Bred ganachen över tårtan och garnera med hallon.