Bulgur med bönor, grönsaker och oliver

Bra lunchrätt som passar finfint som utflyksmat. Kommer från Mitt kök (Expressen).

4 portioner bulgur
2 dl frysta edamamebönor
1 gul lök
2 röda paprikor
1 fänkål
2 tomater
2 dl broccolibuketter
1/2 dl olivolja
2 dl marinerade oliver
salt & peppar
1/2 dl strimlad bladpersilja
Sås:
2 msk olivolja
1 msk honung
3 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Skiva löken & fänkålen, strimla paprikan, klyfta tomaterna och hacka broccolibuketterna fint.
Fräs löken i oljan ­minuter. Tillsätt paprikan och fänkålen och fräs 3 minuter. Blanda i ­tomaterna och fräs 3 ­minuter. Blanda i bönor och oliver, låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner bulgur, broccoli och persilja. Vänd ned de frästa grönsakerna med bönorna och oliverna. Smaka av med salt & peppar.