Blomkålspilaff

Trevligt lunchalternativ på muurikkan som säkert passar fint som tillbehör till grillat. Turkisk yoghurt med chutney i passar fint till. Receptet kommer från tidningen Vego.

4 portioner:
800 g färsk blomkål
I gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk curry
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
70 g babyspenat alternativt grönkål.
2 dl gröna ärtor
1 dl russin
6 torkade aprikoser, hackade
1/2 dl mandlar

Skär blomkålen i buketter och mixa fint i en matberedare så att bitarna blir stora som ris eller bulgur. Riv morötterna, hacka mandlarna och aprikoserna. Om du använder grönkål behöver den bankas och hackas.
Finhacka och fräs gul lök och vitlök i lite olja. Vänd ner blomkål och morötter och låt fräsa och få lite färg.
Krydda med curry, ingefära, spiskummin och chiliflakes. Fräs ytterligare någon minut.
Vänd ner babyspenat, gröna ärtor, russin, aprikoser och mandlar.