Blomkålscurry med frasiga kikärtor

Kikärtorna gör hela rätten! Om man bara byter yoghurten mot nån vegansk produkt blir det hela veganskt.

1 bit ingefära
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
800 g blomkål
2 morötter
2 dl rysk yoghurt
1 tetra kikärter
1 kruka koriander
2 röda äpplen
1 kryddburk sesamfrön
chili flakes
2 tsk curry
2 msk flytande honung
2 grönsaksbuljongstärningar
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
2 msk mjöl

Finhacka 1 ingefära, gul lök och vitlöksklyftor och slanta morötterma. Skär blomkålen i buketter. Fräs grönsakerna i en gryta i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, sesamfrön,  tsk spiskummin, curry, malen koriander och salt. Fräs ytterligare 1 min. Tillsätt 3 1/2 dl vatten,  grönsaksbuljong och  flytande honung. Låt soppan sjuda under lock 6-8 min. Blanda nerrysk yoghurt och dra grytan från värmen.

Blanda 1 förp kikärter med mjöl. Stek i en stekpanna med olja tills kikärterna är frasiga. Krydda med lite chili flakes och salt.

Hacka 1 kruka koriander och tärna 1/2 rött äpple. Toppa blomkålscurryn med koriander, äpple och frasiga kikärter.

Servera med bröd, gärna naanbröd.