Asj – uigurisk nudelsoppa

En nudelsoppa att ta till när man vill ha omväxling från Coops vietnamnestiska nudelsoppa. Från ”Bäst i köket: Familjen Turdieva. Våra bästa recept”

4 portioner:
100 g dandannudlar
250 g nötkött
Lite märgben
1 gul lök
2 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1⁄2 färsk röd chili
2 msk neutral olja
salt
1 msk tomatpuré
2 liter vatten
1 grön paprika
2 msk risvinäger
2 tsk chiliolja

Toppning:
sockerärter, salladslök, koriander

Skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka lök, ingefära och vitlök. Finhacka chilin.
Stek köttet tills all vätska försvinner och salta. Tillsätt märgben, lök, ingefära, chili, tomatpuré och hälften av vitlöken. Stek samman ca 3 minuter och häll därefter i vattnet. När soppan kokar upp, sänk värmen och låt den sjuda på medelvärme 60 minuter.

Skölj och skär paprikan i små kuber och lägg i soppan med resten av vitlöken och nudlarna. Koka tills nudlarna är klara. Dra avav plattan och tillsätt risvinäger och chiliolja.

Toppa med strimlade sockerärter, salladslök och koriander.