Färsfylld zucchini

God rätt när man har några zucchini till övers. Ostgratinerade brödbitar är gott till. Från Kokaihop.

3 medelstora zucchini
1 gul lök
persilja
400 g köttfärs
3 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk senap
2 krm paprikapulver
2 krm malen muskot
salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta & halvera zucchinin på längden och gröp ur halvorna. Hacka det urgröpta ur zucchinin och löken samt fräs det mjukt och låt det hela svalna. Finhacka persiljan. Rör ihop köttfärs, ströbröd, lökröra, persilja och ägg. Smaksätt det hela med senap, paprika, muskot, salt och peppar. Fördela färsen i zucchinihalvorna. Blanda tomat med vitlök och oregano och häll tomatröran i botten i en ugnssäker form samt lägg i zucchinin ovanpå. Sätt in i formeni ugnen ca 35 minuter. Strö över osten & gratinera ytterligare 5-10 minuter.