Ugnsrostad kyckling med parmesanrisotto

Riktigt god kryddning på kycklingen! Risotton gör det hela lite tidskrävande. Från Linas matkasse

1 kg kycklinglår
1 gul lök
1 schalottenlök
4 vitlöksklyftor
300 g körsbärstomater
3 dl risottoris
100 g riven parmesanost
2 tärningar kycklingbuljong
balsamvinäger
chili flakes
flytande honung
salt och svartpeppar
torkad salvia
vitvinsvinäger
olivolja
oregano

Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg kycklinglåren i en ugnsform. Blanda med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk torkad salvia, 1 tsk chili flakes, 1 tsk salt och lite olivolja och tillaga mitt i ugnen 25-30 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
Koka upp 1 l vatten med 2 msk vitvinsvinäger och 2 tärning kycklingbuljong. Ställ åt sidan.
Finhacka gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs all lök och 3 dl risottoris i lite olivolja i en rymlig kastrull.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör då och då. Blanda ner riven parmesanost och smaka av med salt och svartpeppar före servering.
Blanda ihop 1 1/2 msk balsamvinäger, 2 tsk olivolja, 3/4 tsk flytande honung och 1 krm salt i en skål. Halvera körsbärstomater och skiva schalottenlöken. Blanda ner grönsakerna i dressingen.
Toppa tomatsalladen med färsk oregano.