Lättlagad kycklinggryta

Kycklinggryta med curry, kokosmjölk och tomat. Från Zienas Kitchen.

800 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
1 burk krossad tomat
2 msk tomatpuré
2 tsk gul currypulver
1 tsk garam masala
1 st kycklingbuljongtärning
1-2 tsk chilipulver, färsk chili eller paprika pulver
Salt & peppar & olja
Garnera med jordnötter och koriander

Putsa och skär kycklinglårfiléerna i bitar. Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Stek löken glansig, tillsätt vitlök och ingefära och stek lite till. Lägg, curry, garam masala och chili alternativt paprikapulver. Stek någon minut. Vänd i kycklingen och tomatpurén och stek tills kycklingen fått färg. Häll i krossad tomat och kokosmjölk i grytan, Smula i buljongentärningen, krydda med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i ca 10 min och rör om. Lägg på locket och låt sjuda i ca 20-30 min. Tillsätt eventuellt mer kryddor. Toppa grytan med jordnötter och koriander samt servera med ris.