Smaskiga veganska quesadillas. Kan stekas eller grillas. Från Vegoriket
4 portioner:
2 burkar vita bönor
2 msk olja
1 msk chipotlepasta
2 vitlöksklyftor
2 burkar svarta bönor
1 rödlök
1 grön paprika
1 röd paprika
2 dl majskorn
salt och svartpeppar
8 mellanstora tortillabröd
Lägg de skölja och avrunna vita bönorna i en matberedare och häll ned olja, chipotlepasta och hackade vitlöksklyftor. Mixa till en slät puré. Blanda purén med sköljd ach avrunna svarta bönor, finhackad rödlök, paprika och majs. Krydda med salt och peppar.
Fördela bönröran jämnt över fyra tortillabröd, lägg på de återsående tortillabröden och pressa lätt. Stek bröden gyllenbruna på båda sidorna i olja.
Skär bröden i trekanter och servera med tärnad avokado och lime.