På sjukhuset

En typisk dag på sjukhuset Jag har nu  tillbringat 4 i stort sett identiska dagar på ortopedavdelingen, här kommer  en sammanfattning.
8:00 Pillerflickan, Dagen börjar med att en trevlig  sjuksköterska kommer och ger en piller, som flourtanten fast bättre. Jag  brukar få två vita och två bruna. I början försökte jag diskutera vilka  piller jag skulle ha, men insåg snabbt att jag tänkt fel. Frågar du din bil  vilken olja den skall ha-nä där ser ni.
(namn i nedanstående kapitel  är utbytta för min egen säkerhet, likheter i personlighetsbeskrivning med  verkliga personer är inte en slump)
8.15 Frukost, den är i sig inte så  spännande men nu får man reda på vem som är dagens undersköterska. Något som  visar sig ha stor inverkan på upplevelsen eftersom det är dom som gör allt  praktiskt med mig. ”Lisa”, lång, pratsam och trevlig. ”Sara”, Mörkhyad,  effektiv och kompetent. ”Dagmar”, Snäll och moderlig ”Peter”, Bra, men  lite nedlåtande Är det någon av dom blir det en bra dag men det kan också  vara: ”Rigmor”=Smärta, har troligen varit skogshuggare i sitt tidigare liv  men fick sluta för att det blev för mycket skador på träden. Lat, tråkig och  oempatisk som en lägervakt. Jag är livrädd, jag hörde när hon ”hjälpte” min  rumskompis bakom skynket, det var något onämnbart med en katet inblandat,  huga.
10:00 ca Besök i badrummet, ni slipper detaljer, men ett ömt ben  som är löst gipsat till låret och som skall hållas högt skapar många pikanta  situationer, tro mig.
12:00 Mikrad mat i en rund vit plastburk. Smakar  faktiskt inte så illa, bottennappet var ”skaldjurspasta med två  besvikelser”; 1 man hittar inga skaldjur, 2 man hittar räkan.
14:30  Fika, jodå man får påtår 15:00 Pillerflickan  17:00 Middag (se lunch)
Har man tur dyker det dessutom upp någon snäll släkting under dagen och  dränker en i godis och tidningar.
20:30 Kvällsmacka med ost eller  skinka. 21:00 Pillerflickan
Thats all

En natt på sjukhuset Jag har aldrig legat  på sjukhus men inser nu att en viktig del av all behandling är att undvika  nattsömn. Det måste det vara, annars skulle man sova ensam. Ett typiskt  nattsällskap består av:  – Äldre förvirrad man som omväxlande pratar i sömnen  eller stönar, oklart varför. – Snarkande okänd man i 60års åldern – En  mystisk maskin som säger fjuutt varannan minut (kopplad till rumskompis) – En  gång i timmen kommer det dessutom in en sköterska och pysslar med något.
Nätterna ger alltså många tillfällen till att slappna av och fundera på livets stora frågor. Jag måste ha en grund själ, de stora tankarna har ebbat ut för länge sedan….