Guadelouperesan dag 11 – Fort Royal

En backupbåt hade säkrats, då Erik och Uffe skulle få dyka på förmiddagen om än inte i Réserve Cousteau och damerna skulle få snorkla på eftermiddagen. Men, men..
Väl vid båten uppdagades det att den var i rätt uselt skick. ”Om det här är den bra båten vill man inte gärna åka i den dåliga”, så dykturen inskränkte till ett dyk (istället för två) några stenkast från Deshaies. Men dyket gick bra och var kul. Många fiskar bla Dorisfiskar siktades. Och eftermiddagens snorkling frös av naturliga skäl inne.

Parallellt under förmiddagen tog sig damerna en promenad bland annat för att fotografera de för det  guadeloupiska landskapet så karakteristiska kossorna (fast egentligen är det nog inte kor, det har alltid varit pojkar när vi tittat efter). Dom står utställda här och där, gärna vid vägrenen tjudrade vid en påle i marken. Som sällskap har dom små hägrar som tydligen plockar löss och andra godsaker från korna. Enligt uppgift är det en bättre investering att köpa sig en kossa än att sätta in motsvarande summa på banken.

Senare under eftermiddagen kom nya dykplaner från vår  dyk-Fredrik. Den bra båten är lagad. Så det blir dyk imorgon för gossarna och på  söndag bär det av till Réserve Cousteau trots allt. Så med lite tur blir det  snorkling åt alla och ett provdyk åt Lotta!