Tanzaniaresan dag 11 – ET804

Nu var det dags att lämna Lazy Lagoon och resa hem igen. Efter frukost klättrade vi i de gistna båtarna igen för en sista färd över sundet.  Motorn på vår båt var nu inte så samarbetsvillig, så det tog en god stund innan  den behagade gå igång, och då hade vi hunnit driva en bit. På vägen över var det  lågvatten och det verkade passa någon typ av fiskeaktivitet där man stod och  drog i rep i vattnet. Bussresan tillbaka till Dar es-Salaam var lika långsam som  alla andra i detta land. Vägen  Bagamoyo – Dar es-Salaam  håller på att breddas till en fyrfilig väg (två filer åt vardera hållet). Tack  Japan för att ni sponsrar detta, det behövs. Väl i Dar es-Salaam stannade vi på en marknad och  shoppade på oss två träelefanter, en lerflodhäst, örhängen, och sandaler.

Lazy Lagoons happy meal avnjöts i avgångshallen på flygplatsen  efter incheckning och passkontroll i väntan på flyget till Addis. För att vara  ett land med 45 miljoner invånare så var den internationella flygplatsen ytterst  modest. Samma storlek som Kallax ungefär, fast inte lika flådig. Erik som lyckats dra på sig någon sjukdom låg lite lågt.

Vi önskar detta vackra land med dess vänliga invånare all  lycka!!! Det är roligt att vara svensk här. Alla vi träffar blir glada när de  hör det och pratar om något biståndsprojekt som dom har dragit nytta av. Heja  SIDA! Ethiopian Airlines, here we come!