Sri Lankaresan dag 4 – Sinharaja

Efter en riktigt god natts sömn väntade frukost med rostat  bröd och en skum lankesisk brödvariant (förutom Lotta som fick stekt ris). För att snygga upp oss riktigt inför regnskogsvandringen fick vi speciella blodigelsockor i kanvas för att hindra blodiglarna från att krypa in – Nice! Med matsäck och vatten i ryggsäckarna vandrade vi iväg med våra guider och tittade på ormar, ödlor, blommor, fåglar och så själva regnskogen förstås med träd och  lianer som exempelvis rotting.

Med hög värme och hög luftfuktighet blev det hela en ganska svettig upplevelse. För att göra det hela ännu svettigare gick vi upp på ett berg och ner igen. Lunchen bestod av ett antal sandwichar med ost i små prydliga trekanter, lite ananas, två kokta ägg och en liten brun kaka med russin i. Den intogs under överinseende av en jungeltupp och hans tre hönor plus ett stort antal förhoppningsfulla blodiglar. Sen begav vi oss tillbaka till Blue Magpie Lodge och på vägen dit hittade Erik blodflödet efter en blodigel på överkroppen, det blödde ganska duktigt. Ylva hade också lyckats samla på sig en igel, men den orsakade inte nåt större flöde.

Väl tillbaka gav sig modern i närkamp med duschen. Hennes  insikter i lankesiskt rörmokeri föreslog inte, så hon duschade i kallvatten medan resten av familjen fick njuta av både varm- och kallvatten. Öl- och colaslappning vidtog på terrassen med utsikt över regnskogen. Vi beställde chips också till drickat och det tog nog en timme att få dom, men då visade sig att  dom gjort pommes frites från grunden åt oss. Dom chipsen var väl värda att vänta  på, regnskogens godaste pommes frites!